栗きんとんで!ねずみのスイートポテト〜干支モチーフが可愛い♪〜
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おせちで余った栗きんとんを、なんとスイーツにリメイクしました! 今年の干支のねずみをモチーフにしたとっても可愛いスイートポテト♫ ぜひ作ってみてくださいね! 栗きんとんで!ねずみのスイートポテト 6個分 材料: 栗きんとん 200g 溶かしバター(無塩) 15g 生クリーム 大さじ2 塩 少々 卵黄 1個分 黒いりごま 適量 作り方: 1.オーブンは200℃に予熱しておく。 2.ボウルに栗きんとん、溶かしバター、生クリーム、半量の卵黄、塩を加えてよく混ぜる。 3.ラップをかけずに600Wの電子レンジで5分加熱して水分を飛ばす。 4.粗熱が取れたら、6等分にし、ねずみの形を6台作る。(俵形の胴体を作って片方をすぼませ、小豆大に丸めた耳をくっつける。) 5.表面に刷毛で卵黄を塗り、いりごまを付けて目を作る。 6.200℃のオーブンで焼き色が付くまで10-15分焼いたら、完成! === Here is what you'll need! --- Mashed sweet potato and chestnut mice Servings:6 INGREDIENTS 200 grams Kurikinton 15 grams Unsalted butter, melted 2 tablespoons Fresh cream A pinch of salt 1 egg yolk Black sesame, for the eyes PREPARATION 1. Preheat oven to 200°C. 2. Add kurikinton, melted butter, fresh cream and half the egg yolk to a large bowl and mix well. 3. Heat in the microwave without cover at 600W for about 5 minutes to remove moisture. 4. Once it cools down, divide into 6 equal parts and mold them into mouse shapes. (Make a ball for the torso and squeeze into a point on one side, make two small bean shapes to make the ears.) 5. Cover them on an egg yolk wash. Add 2 sesame seeds to make the eyes. 6. Bake for 10-15 minutes in the oven at 200°C, until lightly browned. 7. Enjoy! --- Check us out on Twitter! https://twitter.com/TastyJapan Check us out on Instagram! https://www.instagram.com/tastyjapan/

再生時間
00:01:11
配信期間
未定
タイトル情報
Tasty Japan